JUNI 2011

 

Wij, Huub & Tonny en Grace, maken na 5 jaar weer een trip door Canada. Dit keer van Vancouver door de Coast Mountains over de heel beroemde en beruchte Hill naar Bella Coola en vandaar met de boot naar Port Hardy op Vancouver Island. We verkennen een groot gedeelte van het eiland om na 3 weken weer naar Vancouver op het vaste land te gaan en helaas moeten we dan weer terug naar Nederland.

Als je op een fotoserie klikt verschijnen de foto's groot in beeld en door op het "pijltje" te klikken is het een slideshow.

 

the Maple Leaf
the Maple Leaf

 

Om 13.45uur vertrekken we van Amsterdam naar Vancouver, na een vlucht van ongeveer 10 uur met een korte stop in Calgary landen we in Vancouver en is het weer middag 15.30uur, dat is mooi meegenomen!! Alles is hier prima geregeld en iedereen staat “in line” voor de taxi, we worden naar ons hotel Downtown Vancouver gebracht en zitten even uit te puffen want eigenlijk is het midden in de nacht voor ons, rond 18uur besluiten we toch maar wat te gaan eten. We belanden op Pacific Boulevard bij Restaurant Hurricane Grill, het eten is voortreffelijk en we zijn blij dat we ons een beetje kunnen aanpassen aan de Canadese tijd. Rond 22uur zijn we toch wel erg moe en lopen richting ons hotel, na 31 uur wakker zijn is het misschien wel fijn om even te slapen!

Na een onrustige nacht, een Super XL ontbijt (moeten we weer aan wennen) gaan we naar Stanley Park en huren 3 mountain bikes om het park te verkennen. Na een aantal uren fietsen, kijken en genieten van het Park, Aquarium en de Street of Georgia leveren we de fietsen in en gaan te voet verder over the Sea Wall naar Canada Place. Vanavond lekker eten en morgen is het camperdag.

Ons huis voor de komende weken
Ons huis voor de komende weken

 

 

Vandaag gaan we de camper ophalen en kan de trip richting Bella Coola van start gaan. Als we de stad uit zijn gaan we eerst shoppen in Squamish en rijden tot Brackendale. Hier geven we alles een plaats in de camper voor de komende weken en kruipen in ons mandje op een rustige Campground.

De trip gaat van start en we zijn van plan om tot Green Lake te rijden, dat is gelukt en we hebben volop keuze uit staanplaatsen, we zijn de enige maar wel in het gezelschap van honderden muggen!!! Het was een mooie maar lange dag vandaag, na het eten begint het te regenen dus gaan we lekker zitten lezen.

Bij het verlaten de campground komen we al meteen 8 Herten tegen, altijd leuk begin van de dag. Omdat we bijna op het einde van het meer een campground hebben genomen rijden we nu heel het meer rond tot we bij Lone Butte weer op de Cariboo Highway komen en via 100 Mile House naar 150 Mile House rijden met diverse stops. Dan gaan we via Williams Lake naar Riske Creek waar we bij The Chilcotin Lodge de camper een paar dagen op de campground zetten. Hier zijn we op het Chilcotin Plateau waar de natuur echt ruig is en je ieder moment een Cowboy verwacht tegen te komen. In de dagen hier genieten we o.a. van The Farewell Canyon met een heel divers landschap van Toendra tot Taiga, Hoodoos en natuurlijk wildwater in de Canyon. Bezoeken een museum over de Wild West, maken een wandeling over Scout Island en laten ons verwennen door de kookkunsten van Ria, de eigenaresse van The Chilcotin Lodge.

 

Onderweg naar Riske Creek.  

Farewell Canyon

Het is een mooi ruig gebied, veel verkeer komen we niet tegen op de vrachtwagens na die af en aan rijden met hun lading boomstammen.  We zien een echt Cadle Coral waar het vee doormoet om te tellen en te brandmerken, prachtige vergezichten een echte zandduin midden in de begroeide natuur, de Farewell Canyon met zijn wildwater, de Hoodoo's kortom een mooie trip.

Chilcotin Lodge. Zeker een bezoek waard, het is er geweldig. Neem een kijkje http://www.chilcotinlodge.com/

Vandaag naar Bella Coola, we rijden Highway 20 en nemen The Heckman Pass, kortom The Hill staat op het programma!!!

The Heckman Pass is 42km zand en gravel, het stuk genaamd The Hill is een smal en steil stuk, max. 19%, langs een hele diepe kloof.

Have a nice trip!!

The Hill en Heckman Pass liggen achter ons, we naderen de bewoonde wereld.

 

 

 

 

De eerste beer die we hebben gespot en al meteen een hele mooie

In Bella Coola blijven we 2 nachten voor we met de ferry vertrekken en vermaken ons aan de waterkant en bezichtigen het dorp.

De boottrip van Bella Coola naar Port Hardy staat vandaag op het programma, onderweg veel mooie vergezichten en een aantal Whales. Alles bij elkaar duurt de boottocht 13 uur dus we dachten heel wat kilometers te maken maar omgerekend zijn de 133 knots miles niet meer dan 245km, maar dat komt natuurlijk door de snel(traag)heid van 11 knots per uur. Het is een mooie tocht maar niet zoveel sealife gespot als we hadden gehoopt.

Quatse River Campground in Port Hardy, zo wil je altijd wel camperen!

Van Port Hardy via Port Neill naar Telegraph Cove.

We starten vandaag rustig op en genieten van de dorpjes, het uitzicht aan het water, de natuur en alles wat we tegen komen.  

We zakken af richting Campell River waar we bij Qualicium Beach een campground nemen. 

Bij Parksville nemen we de afslag naar de Westcoast, daar blijven we een paar dagen in Tofino aan de Pacific Ocean.

Tofino en Ucluelet zijn oude hippie dorpen geheel in stijl van de Flower Power gelaten, erg vriendelijke en relaxte bewoners. 

De oceaan in de ochtend
De oceaan in de ochtend

 

 

Crystal Cove Resort is voor een paar dagen onze thuishaven, de campground ligt aan de Pacific dus zo vanuit de camper naar de oceaan.  Het is een redelijk nieuwe campground dus de begroeing is nog niet zo heel uitbundig maar je hebt wel allemaal een mooi afgebakende plek tussen het groen.

 

Nog maar een boottrip in de hoop wat Sealife te spotten, hebben een tour gereserveerd bij Beachcomber in Ucluelet.

De trip gaat eerst door The Barkley Sound, daar is het nog rustig varen maar dan gaan we rond The Broken Island Group en komen we in zeer wild water terecht met ons kleine bootje. Wij zien best veel alleen komt er niet veel op de foto door al dat geschommel.

Toch een belevenis om door elkaar geschud te worden terwijl er een hele grote Grey Whale langs komt die je niet eens kunt fotograferen omdat je alle handen nodig hebt om je vast te houden.

   

Na deze "wilde" trip gaan we naar Tofino en genieten daar van de hippie cultuur, het is echt leuk en net of je 45 jaar terug in de tijd bent. Alles is herkenbaar en ook hier zijn de mensen relaxt, als we honger krijgen belanden we op het terras bij Shelter en genieten van een heerlijke maaltijd.

 

 

Een wandeling over de punt waar Ucluelet ligt, de Wild Pacific Trail, het is een mooie trail door bos, langs de Pacific, rond de Vuurtoren en de bijzondere Lava kust. Als toetje komen er gewoon Humpback Whales langs, Super!! De trail is niet bijzonder lang maar omdat er zoveel te zien en te genieten is zijn we toch lang onderweg.

 

Na deze mooie wandeling gaan we op weg naar Cathedral Grove waar we tussen de woudreuzen van 100-den jaren lopen, wederom is dit genieten. Dat deze reuzen hier zo mooi staan te wezen en ook de bomen die omgewaaid zijn worden alleen maar mooier door de bijzondere begroeiing.

 

 

 

 

 

Op het eind van de dag zoeken we een mooie plek in Mc.Millan Provincial park,

maken een vuurtje en de maaltijd komt van de BBQ.

Wat kan het leven toch heerlijk zijn.

 

De meest gefotografeerde schildering.
De meest gefotografeerde schildering.

 

 

Na het ontbijt gaan we weer op pad en maken een stop in Nanaimo want het is bijna koffietijd, het is een vriendelijk en aardig stadje. 

Na de koffiestop rijden we tot aan Chemainus om de "wereld beroemde" muurschilderingen te bekijken.

Het is heel indrukwekkend om (bijna) alle gevels zo beschilderd te zien, er zijn erg mooie afbeeldingen bij met een verhaal erachter.  

Nanaimo, havenstadje.

Chemainus, openlucht galerie.

Een van de weinige tegenliggers.
Een van de weinige tegenliggers.

 

 

Na een tripje door het binnenland komen we bij Cowichan Lake hier verblijven we een nachtje en gaan dan verder richting Port Renfrew aan de Juan de Fuca Strait.

Het is een heel rustige trip en komen zo goed als niemand tegen, het is mistig, regenachtig, de bergen zijn hoog en verdwijnen soms in de mist.

Kortom Spooky maar zo mooi, de natuur kleurt fris groen van de regen en we genieten van de rust.

We rijden langs de kust tot we bij Victoria komen waar we een Campground aan de rand van de stad nemen.

We komen aan in Victoria en nemen een campground aan de rand van de stad.

De eerste avond en de volgende dag gaan we met het openbaar vervoer Downtown Victoria

 

 

Dagje Down Town Victoria

 

Laatste dag op Vancouver Island. We bezoeken The Butchart Gardens en rijden richting de haven waar morgen de boot naar het vaste land vertrekt. Daar nemen we een plekje op de Campground in McDonald Provincial Park.

Verder op weg richting Swartz Bay waar morgen de ferry vertrekt.

Na een laatste nacht in een mooi Provincial Park gaan we vandaag weer naar het vaste land waar we de camper inleveren en naar the Airport moeten voor de vlucht naar huis. 

 

 

 

 

We hebben weer genoten van de vriendelijke mensen van BC,

de Natuur, het Wildlife en Sealife, 

kortom het was mooi om weer terug te zijn in Canada!!