Wintersport - Gargellen - Oostenrijk

Onvoorstelbaar veel sneeuw!
Onvoorstelbaar veel sneeuw!

Januari 2012 – Weekje Sneeuwpret!

 

Ook deze winter staat er weer een actieve vakantie op het programma, we gaan net als in 2011 naar Gargellen in Montafon Oostenrijk. Het huisje ligt heerlijk aan de rand van de piste op een hoogte van 1620 meter, met een grandioos uitzicht van Bergen, Sneeuw, Mooie vergezichten en niet te vergeten de Zon (als alles meezit).

Op vrijdag zijn we vertrokken richting Oostenrijk met een overnachting in Duitsland net voor de grens in het dorp Altenstatt waar we omstreeks 17.30uur aankomen. We frissen ons op en rond 18.30uur zitten we aan tafel voor een lekker diner, we drinken nog wat waarna we van een goede nachtrust gaan genieten. Zaterdag na een heerlijk ontbijt beginnen we aan de laatste 180km. In Montafon aangekomen gaan we in St.Gallenkirch eerst maar wat boodschappen inslaan omdat bij aankomst in Gargellen daar de Spar aan de middagpauze begonnen is en we dan later op de dag weer naar het dorp moet rijden. We gaan op weg naar Gargellen maar al na een paar honderd meter moeten de kettingen aan, nou dat doen we dan maar. We krijgen gezelschap van een man die vraagt waar we naar toe willen en bij het woord Gargellen zegt hij dat we dat wel kunnen vergeten de weg is afgesloten door lawines! Kijk wij willen best een keer insneeuwen maar niet net als nu UITsneeuwen daar hadden we niet op gerekend. Bij de plaatselijke VVV hebben ze het druk met alle gasten onder te brengen en voor ons is er nog plaats 8km. verderop in Partenen, nou dan maar die kant op. We worden vriendelijk ontvangen en krijgen twee leuke kamers toe gewezen. Als wij ons raampje opendoen kijken we tegen een sneeuwwal aan op het dak van het voorste stuk van het hotel, de bult sneeuw is minimaal 1 meter dik en dat op een dak!

Zondag gaan we te voet de omgeving verkennen en verwonderen ons over de enorme hoop sneeuw, mensen staan op de daken met speciale grote zagen de sneeuw in blokken te zagen en daarna met een grote sneeuwschuiver naar beneden te schuiven. De sneeuw op de grond naast een huis is soms zo hoog dat het tot de dakgoot komt, wat een sneeuw!!

Hoezo hoge sneeuwwallen!!!
Hoezo hoge sneeuwwallen!!!

 

 

Op maandagochtend kunnen we dan op weg naar ons leuk huisje in Gargellen en dat gaan we dan ook maar snel doen. Vanuit St.Gallenkirch nemen we nogmaals het enige weggetje naar Gargellen en rijden tussen flinke hoge sneeuwwallen door richting onze bestemming, de wereld is een groot, rustig en stil landschap, helemaal mooi en we genieten dan ook van dit ritje.

In het dorp aangekomen verwonderen we ons over nog meer sneeuw, het ligt zo hoog langs de weg dat we de winkelgalerij die ±120cm. hoger is dan het wegdek totaal niet zien liggen achter de gigantische sneeuwwallen. Wat kan winter toch mooi zijn zolang alles veilig blijft en er niet meer mis is dan in (of uit) sneeuwen.

Ons huisje bijna helemaal ingesneeuwd!
Ons huisje bijna helemaal ingesneeuwd!

 Bij ons huisje aangekomen worden we hartelijk welkom geheten door Sepp und Sybilla, waarna we de auto uitladen, de tassen uitpakken, een boterham eten en dan gaan we nog snel wat skiën, want daar zijn we toch voor gekomen. De pistes liggen er goed bij (aan sneeuw geen gebrek) en we genieten van deze leuke sport. In de avond begint het alweer te sneeuwen en we hopen maar dat het morgenochtend voorbij is, maar helaas dinsdag is het grijs en slecht zicht door hevige sneeuwval. We pakken ons goed in en gaan te voet op weg naar het dorp, onderweg is de wereld echt een sprookje en de sneeuw ligt op sommige plekken hoger dan 2 meter, geweldig om te zien, in de loop van de dag komt de zon af en toe tevoorschijn wat mooie plaatjes oplevert natuurlijk. Ook al hebben we vandaag niet op de lange latten gestaan we hebben genoten van een heerlijke dag in een Winter Wonderland! Vanaf woensdag kunnen we elke dag de piste op met vandaag natuurlijk een super piste met zoveel nieuwe sneeuw op die hoop die er al lag. Het is nog een beetje een bewolkte dag maar donderdag en vrijdag staat de zon ons vriendelijk toe te lachen. Alles bij elkaar een bijzonder week met een andere start dan we ooit hebben mee gemaakt in al onze jaren wintervakantie. Maar ook nu hebben we genoten van alles en vooral van de sneeuw, de mooie pistes, de schitterende omgeving en het plezier van het naar beneden glijden op de lange latten!