Wintersport - Gargellen - maart 2010

Lekker een weekje samen met Huub en José naar de sneeuw, we zijn benieuwd of het midden maart nog goed gesteld is met de sneeuw. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken, er is volop sneeuw en het beloofd zonnig weer te worden. Op vrijdag zijn we vertrokken en hebben een overnachting gemaakt zodat we op zaterdag nog maar een kleine 200 kilometer hoeven te rijden, dat is zeer ontspannen. We komen zaterdag rond 12 uur aan in Gargellen, het huisje is al schoongemaakt en staat op ons te wachten. Ons plekje voor deze week ligt 200m hoger dan het dorp en ligt aan de piste, dat is geweldig natuurlijk. ’s Ochtends na het ontbijt de ski’s buiten de deur leggen en je kunt meteen de piste op!!!

We worden zaterdag bij aankomst meteen uitgenodigd voor een wandeling met de Lama’s van de eigenaar van het huisje, dus wij op pad en waarom ook niet, de zon staat hoog aan een blauwe hemel en lacht ons toe.

De Lama’s staan ons al vrolijk op te wachten, we maken eerst wat foto’s en vertrekken dan met 5 volwassen Lama´s, een Lama van een maand en eentje van een dag oud!! Het is een mooi gezicht zo’n karavaan die daar aan de rand van de piste loopt, we krijgen veel bekijks van de skiërs die de dalafdaling maken. De baby Lama kan nog niet zo goed lopen in de sneeuw en gaat op zijn lange stelten onderuit, dat is niet zo goed voor hem dus hij moet gedragen worden en wij lopen terug naar de stal en zetten de 2 moeders met kleintjes weer in hun onderkomen en gaan verder met 3 Lama’s op weg naar het dorp waar we dan wat boodschappen kunnen doen. De tocht duurt lang want telkens worden we staande gehouden door nieuwsgierige voorbijgangers met of zonder ski’s. Als we klaar zijn met de boodschappen hebben we dorst en gaan een terrasje pikken met de Lama’s die we netjes aan een skirek zetten waar ze rustig hun omgeving bekijken.

Alles bij elkaar een heel bijzonder begin van onze vakantie, wie verwacht dat ook als je gaat om te skiën en dan meteen met een stel Lama’s over de piste en door het dorp kunt lopen, we hebben genoten van deze zaterdagmiddag.

 

 

Op zondag is het nog steeds mooi en zonnig en we genieten van een hele fijne dag met heerlijke pistes. Maandag is het heel anders, het heeft heel de nacht gesneeuwd en dat is nog niet voorbij, het zicht is zo slecht dat we besluiten om een wandeling te maken. Dit is ook wel eens leuk en ontspannen, we genieten van de mooie omgeving met zijn dik besneeuwde bomen en zijn toch heerlijk bezig in een winters landschap. Dinsdagochtend valt er ook nog sneeuw dus maar weer te voet naar de koffie in een gezellig restaurant langs de piste, alles bij elkaar hebben we nu al 50cm nieuwe sneeuw. In de middag kunnen we dan toch weer op de latten en genieten van de verse sneeuw, de pistes liggen er super bij en de zon komt weer door de wolken te voorschijn.

Het beloofd de rest van de week mooi weer te worden, en dat is gelukkig ook zo. We hebben voortreffelijk skiweer, met goed geprepareerde pistes, de zon heeft zich elke volgende dag van de week laten zien, wat wil een mens nog meer! Het was een heerlijke week met veel sneeuwplezier, lekker eten, leuke Lama’s en alles wat je van een wintervakantie verwacht.

 

Maart 2010 Huub en Tonny