Hieronder wat tips en/of wetenswaardigheden waarvan we hopen dat iemand er wat aan heeft.

Het riviertje dat door de Camping loopt
Het riviertje dat door de Camping loopt

EUROPA!!!

 

In Europa is het ook zeer goed vakantie vieren, midden in de ongerepte natuur kan nog steeds, als je maar goed zoekt en dat hebben wij voor jullie gedaan. 

Speciaal voor de Kampeerders onder de bezoekers van deze website onze "Geheim Tip"!!

Een heerlijke camping in Tsjechie, Kemp Ganesh midden in prachtige natuur met enthousiaste Nederlandse eigenaren, ruimte voor tent, caravan, camper of huur een echte Tsjechische Chatta.

Nieuwsgierig geworden kijk op http://www.kempganesh.com  en geniet alvast van uw volgende vakantiedoel!!!!

 

De camping is van Bart en Marijke van Riemsdijk, heel erg aardige mensen waar iedereen zich welkom en een echte "Gast" voelt.

 

Hoe bereiden wij onze vakantie trip voor:

Als wij een land willen bezoeken gaan we meteen een goed landenboek kopen en dit lezen, ondertussen noteren wat we erg graag willen bezoeken, zien of doen. Daarna gaan we een route uitstippelen en kijken welke keuzes er in de trip passen, soms past alles en soms moet er wat geschrapt worden of de route gewijzigd.

Ook plannen we niet teveel in een trip, liever iets minder zien en dat op een relaxte manier, dan heel veel zien en doen in een veel te hoog tempo. Vakantie is voor plezier en niet voor gestress waardoor je niet meer kunt genieten van je vakantie. 

 

Voor Verre Reizen laten wij de Vliegtickets, de eerste Hotelovernachting en eventueel de Camper hier al door een reisorganisatie regelen. Dan weet je zeker dat als er aan de andere kant van de wereld iets fout zou gaan er in Nederland een organisatie is die alles netjes voor je oplost, zodat je zelf gewoon van de vakantie kunt genieten. De prijs is echt niet duurder dan wanneer je zelf op internet alle losse onderdelen gaat zitten zoeken en boeken.

 

 

Wat tips voor als je met een Camper op pad gaat:

 

Serviesgoed: In een huurcamper zit meestal net voldoende serviesgoed zodat je telkens meteen moet afwassen omdat je anders niet voldoende bekers/kopjes hebt. En als je meteen verder wilt rijden en niet afwassen rammelt het in je afwasbakje. Wij kopen goede disposable bekers en borden voor het ontbijt, de lunch en de koffie/thee pauzes, scheelt in afwassen en je watertank blijft langer gevuld.

Antimug: De beste tip hebben wij in Alaska gekregen, niks dure Deet of ander gevaarlijk spul. Gewoon een fles Listerine (ja mondwater) met Eucalyptus en de muggen blijven ook weg, op de armen, hals enz. geen last meer. Voor de nacht neem ik een flesje Eucalyptus olie mee en smeer wat druppels op het hoofdkussen.

Landkaart/Wegenatlas: Deze kopen wij in het land zelf, je hebt de nieuwste uitgave en onze ervaring is ook dat de kaarten/boeken daar meestal voorzien zijn van heel veel wetenswaardigheden. Voor het uitstippelen van de rit maken wij gebruik van Google Earth en de meest eenvoudige landkaarten die je meestal bij de reisorganisatie kunt vragen.

One Dollarshops: Hier gaan wij altijd op de boodschappendag ook meteen binnen, voor de meest handige dingen voor weinig geld omdat je het na de trip toch bij het vuilnis dumpt. Plastic tafelkleed, vliegenmeppers, een koekepan, wat extra schilmesjes, kant en klare wegwerp BBQ en van alles wat je denkt nodig te hebben.

Overnachten: In Alaska, Canada en Scandinavie mag je "vrij kamperen" als je tenminste niet in de bewoonde wereld je camper wegzet.

In Canada en Alaska is dat geweldig want je hebt de mooiste spots voor het uitzoeken en de watertankinhoud is in de campers daar extra groot, dus kun je regelmatig ergens "wild kamperen". Maar ook de campgrounds in de nationale en/of provinciale parken zijn geweldig met veel ruimte (voor wel 3 campers per plaats naar Europese begrippen), ieder een eigen vuurplaats en het hout voor het ophalen of voor een paar dollar een volle kruiwagen.

 

  

Onze ervaringen met Askja Reizen zijn supergoed. Ze zijn proffesioneel, behulpzaam, vriendelijk en hebben verstand van alle landen waarin ze gespecialisserd zijn.

 

 

Op internet kun je vooraf al zoeken en vinden wat een origineel souvenir van het land is waar je naar toe gaat, zo wist ik vooraf al dat ik in Alaska een ULU zou kopen.

Dit is een heel handig (fileer)mes wat door de Inuït vroeger werd gemaakt van steen. Deze messen worden nog steeds gemaakt, maar nu van metaal en ze worden ook nog steeds gebruikt. Het is een erg handig mes.

 

In Lapland heb ik een Kuksa gekocht, dat is een drinkbeker van hout. Dit is een gebruiksvoorwerp wat nog steeds in gebruik is door de bevolking van Lapland de Saami, de houten drinkbeker gebruiken ze omdat je daar ook bij -25 niet met je lippen aan vast vriest.

Deze bekers worden gemaakt van een "uitstulpsel" in een boomstam omdat dit hout vele malen harder is dan de rest van de stam.

 

 

 

Campground Hunter Creek
Campground Hunter Creek

Alaska:

Bijzondere plaatsen in Alaska zijn o.a. Knik River Lodge en als je daar dan toch bent boek je meteen een trip naar de Knik Glacier met Hunter Creek http://www.knikglacier.com/index.htm het is een prachtig en overweldigend stuk natuur om een aantal dagen door te brengen, het is in de area van Palmer op ongeveer een uur rijden van Anchorage.

 

Voor een dagje tussen de Grizzly's op Katmai gaan wij voor Emerald Airservices het is kleinschalig en het allerbelangrijkste helemaal op een verantwoorde manier en met respect voor de dieren en de bijzonder mooie natuur. 

 

De Child Glacier  in de Copper River Delta bij Cordova is ook heel bijzonder, het enige "probleempje" is dat je daar alleen met een ferry kunt komen omdat er geen weg heen gaat, maar met de boot (incl. camper) is leuk en het zijn maar een paar uurtjes. Wel moet je dan goed plannen omdat er niet dagelijks een boot richting Cordova gaat. Het is er heel bijzonder en zeker de moeite waard om er een paar dagen te verblijven.

 

 

 

CANADA:

De plek waar wij het beste en meest culinair verwend zijn is in Riske Creek en dan met name in de Chilcotin Lodge.

De omgeving is echt "Wild West", de Lodge ligt heerlijk met een wijds uitzicht en in de omgeving is het erg ruig en mooi, de Farewell Canyon is echt een dagtrip waard. De Lodge is in handen van een Nederlands echtpaar Ria en Hennie, als je verwend wilt worden moet je daar een paar dagen verblijven en dan verder trekken over de beroemde Hill.

 

Natuurlijk mag de Icefield Parkway niet ontbreken als je in West Canada bent, het is een van de mooiste wegen ter wereld (zeggen ze) en eerlijk gezegd hebben wij daar ook geweldig van genoten. Het is er heel divers en op sommige plaatsen wel erg toeristisch maar dan nog zo mooi dat je de toeristen er maar bij neemt.

 

Als je met een camper onderweg bent en het is mogelijk om het volgende in je route te plannen is het een aanrader, ga naar Kootenay NP het is er geweldig mooi met heerlijke wandelingen o.a. naar Dog Lake.

 

Een erg mooi Park maar niet zo veel bezocht is Wells Gray Park in Clearwater, er zijn heel veel mooie "look outs" je kunt er heerlijk wandelen. De natuur is geweldig, de beren laten zich zien en aan Clearwater Lake is het goed picknicken. De grootste bezienswaardigheden zijn de diverse watervallen, helemaal super!