SEPP  /  Duitse Staande Langhaar

 

 

 

 

 

 

Welkom op mijn eigen pagina waar je mij kunt volgen vanaf dat ik bij mijn baasjes ben komen wonen.

Dat was op de eerste lentedag in 2014, namelijk op 21 maart.

Natuurlijk is dat een verwijzing dat ik hier het zonnetje in huis zal worden!

 

Hier was ik nog echt een kleine dreumes
Hier was ik nog echt een kleine dreumes

 

 

 

 

Ik ben geboren op 23 januari 2014.

Na mijn eerste weken samen met mijn broertjes en zusjes bij mijn mama door gebracht te hebben

kwamen Huub en Tonny mij halen.

Volgens mij zijn ze echt blij met mij en ik ben ook blij dat ik hier weer een leuk nest heb gevonden.

 

 

Vanaf hier zal ik telkens een update plaatsen met de nieuwste wetenswaardigheden bovenaan.

Met een klik op de fotoserie worden de foto's vergroot.

 

 

Mijn baasje, vrouwtje en ik zijn alle drie fan van Snoopy.

Eigenlijk heb ik het gevoel dat het stiekem een broertje van mij is!!

  Hij is knap, slim, vrolijk en onweerstaanbaar, dus ... zou zo maar kunnen.

 

We just eat the last Cookie, and now?
We just eat the last Cookie, and now?

 

 

 

 

 

 

Een goede kopie van Snoopy!?

Kijken wel niet over het water maar in de tuin is het ook mooi.

Het is altijd genieten in de bossen
Het is altijd genieten in de bossen

Allemaal een Woeffie goed 2018!

 

En zo is het alweer 2018 geworden, wat gaat de tijd toch Woeffie snel als je lol hebt. En plezier heb ik nog steeds met die twee die heel de dag rond hobbelen hier in huis of met mij "erop uit gaan" in de mooie omgeving van waar mijn mandje staat. Met Baasje mag ik nog steeds elke dag een lange wandeling in de natuur gaan maken of samen lekker gaan fietsen en ook dan mag ik onderweg even ravotten in de bossen. Vrouwtje gaat ook wel eens met mij wandelen maar die maakt niet van die grote en spannende tochten met mij, maar ben wel verliefd op haar "kookkunsten". Hond Hond wat krijg ik toch nog steeds elke dag lekker eten voor geschoteld, wat dat betreft hebben wij elkaar goed gevonden want ook die twee eten liever erg lekker dan "zomaar iets" omdat het moet.

Kijk al echt uit naar het heerlijke voorjaar zodat ik weer lekker lang buiten kan spelen. 

Wij hebben in de herfst vorig jaar nieuwe meubels onder de veranda gemaakt, baasje en vrouwtje zagen en timmeren en ik gaf de juiste aanwijzingen, man man in die bank kan ik lekker liggen als het eerste zonnetje zich laat zien. 

Kijk baasje, vrouwtje met het klikkastje
Kijk baasje, vrouwtje met het klikkastje

 

14 en 15 september en nog steeds heet!

 

Poeh poeh wat een weer zeg, zelfs ik die altijd zo actief bezig is loop nu in de laagste versnelling. Dus vroeg uit de veren om heerlijk door de natuur te banjeren als het nog een beetje draaglijk is.

Verder doen we dan overdag niet veel en 's avonds na het eten nog even naar het buitengebied, zo ziet mijn tropenrooster eruit.

Woensdag zijn we goed 8 uur op pad gegaan naar Landgoed Gorp & Rovert, daar kom ik wel eens meer en het is er mooi. Soms erg druk maar vandaag valt het mee en we lopen heerlijk tussen de bomen dus schaduw en daardoor veel frisser dan op straat. Bij een vennetje zijn we even op een bankje gaan zitten om te genieten van dat moois. Na 1½ uur weer naar huis voor ons ontbijt en verder een rustige dag.

Donderdag zijn we al voor 7 uur vertrokken naar Breehees om de zon op te zien komen zeggen baasje en vrouwtje, oké ik hobbel wel mee. Was toch wel avontuurlijk want het vennetje wat baasje in gedachten had was een beetje verstopt en we moesten door de bosjes, ik kan er gewoon onder door maar die twee waren wel wat nat aan de shirtjes hihi. Had even rond gekeken en zag van die slierten boven de grond zweven, dacht dat er spookjes uit zouden komen, maar dat was niet zo. Toen werd de lucht gekleurd en kwam de zon zomaar omhoog dat was wel heel bijzonder, zeker omdat ik er nooit over nagedacht heb waar dat ding eigenlijk vandaan komt, nu weet ik het hij slaapt onder de grond in de bossen, zo weer wat geleerd!!

Waarschijnlijk zal dit weer geen weken meer aanhouden maar als we nog iets leuks gaan doen dan meld ik me weer.   

 

 

Woensdag 14 september Gorp & Rovert

Donderdag 15 september Breehees

Ja net zoals vorige keer, groot en met golven
Ja net zoals vorige keer, groot en met golven

September 2016 en het is tropisch!

 

Nou gelukkig mag ik met baasje en vrouwtje een dagje naar zee, vorig jaar ook naar Zeeland geweest en toen hebben wij samen met Maaike en Tijn heel de dag over het strand gedold. Nou heel blij dat ik nu nog een keertje mag komen, want hier thuis is het wel erg warm. Na een ritje van 1½uur (zeggen ze) zijn we dan eindelijk bij de camping bij Maaike en Tijn, ik ruik de zee al als ze nou maar door lopen. Potverdikke gaan ze eerst nog koffie drinken en ik krijg een bak fris water wel met een paar koekjes. Eindelijk gaan we dan naar het water, o wat is dat fijn en zo lekker fris aan mijn body, de golven blijven maar komen het is een feestdag voor mij! Ook de meeuwen zijn er weer maar niet zoveel als vorige keer, maar dat geeft niet zoek ik wel een andere speelkameraad, nou die was zo gevonden en eentje die ook dol is op water, leuk joh. Na een paar uurtjes door de zee en over het strand te hebben gerend en gedold was het tijd voor een hapje eten, dus wij naar een terras. Nou iedereen heeft genoten van de lunch en "ze" hebben besloten dat we niet over het strand terug naar Valkenisse lopen maar over een wandelpad dat in de schaduw ligt tussen de bomen. Wel jammer kan ik niet meer in het water maar eigenlijk best lekker om niet in de zon te lopen en misschien ook wel beter voor mijn haar, anders krijg ik allemaal van die lichte lokken. Joeppie, op het einde van de wandeling ploffen we toch alweer op een terrasje neer, ik drink meteen twee volle bakken water leeg en voel dan dat ik toch wel druk bezig ben geweest vandaag en zou best hier op zo'n bank willen kruipen maar dat mag niet want die zijn voor de gasten, nou ik ben hier toch ook de toerist aan het uithangen. Maar vooruit dan kruip ik toch bij Maaike op schoot, past niet helemaal maar een stuk hangen is ook ontspannend, dan nog even bij baasje hangen en de dag is weer voorbij. Wij gaan weer richting Brabant en ik lig heerlijk achterin te slapen en te dromen van die machtig mooie en grote zee.

Het was weer een topdag vandaag en ik heb genoten van elke minuut!!

de lente begint, weer lekker buiten zitten met mijn baasje
de lente begint, weer lekker buiten zitten met mijn baasje

Zomer 2016:

 

Eindelijk is het dan lekker weer geworden en kan ik weer vrolijk buiten, luieren, liggen, spelen en ravotten. Tijdens de wandelingen kom ik regelmatig vriendjes tegen waar ik dan gezellig mee door de bossen kan crossen of soms ook lekker zwemmen, het leven is weer goed joh. Heel leuk wij hadden jonge vogeltjes in de tuin en dan "vliegt" er wel eens eentje te vroeg uit en die verblijft dan in de houtwal waar de moeder met voer komt en dat wil ik allemaal graag bij houden natuurlijk, leuk joh. 

 

Toen baasje en vrouwtjes samen met hun vrienden een weekje op toelejoer gingen kon ik natuurlijk niet alleen thuis blijven en mocht ik naar Ron's Dog Care. Daar is het leuk man, elke dag zo ongeveer 50 vriendjes om mee te spelen en soms mocht ik met het busje mee om de honden die alleen overdag komen op te halen. Nou toen ik daar van terug kwam heb ik 1½ dag moeten slapen om weer bij te komen, man man wat is dat vermoeiend, heel de dag in touw en met alle honden willen spelen. Denk als ik daar nog een keer naar toe zou gaan dat ik dan soms een rustpauze in zal lassen anders kan ik dat niet volhouden.

 

Een paar weken later mocht ik een week mee op vakantie in Drenthe, was daar al een keer geweest en het bos vol met zwemvennen was er ook nog, ook dit was weer helemaal top natuurlijk. Op het weiland naast ons huisje kwamen elke dag haasjes spelen, Canadese Ganzen en Hertjes langs, zo leuk zeg dat hebben wij thuis niet, jammer genoeg. Bij "de buren" hadden ze een nieuwe pup een Berner Sennen echt een koddige puppie, nou al een hele pup eigenlijk want hij was toen al zwaarder dan ik. Heb wel een paar keer met hem gespeeld in zijn tuin, lekker relaxt zo'n groot speelgebied voor jezelf en lekker aan huis.

 

De hele zomer heb ik genoten buiten in de tuin, op de veranda en regelmatig naar de bossen, vennen en  lekker fietsen-rennen, tjonge wat heb ik toch een heerlijk hondenleven hier. Was een keer met baasje aan het wandelen en er kwam een leuke Heidewachtel bij om te spelen, zomaar uit het niets (nou ja een slootkant) kwam er een hele Familie Bij bij en die zoemden rond mijn hoofd en mijn body. Normaal wil ik niet zo graag in de auto maar nu ging ik met een rotvaart richting auto om van die bijen verlost te zijn. Bij thuiskomst ontdekte vrouwtje een "prik" in mijn lip waar nog een angel inzat. Die wou ze verwijderen maar dat was niet prettig, toen heeft ze eerst mijn snoet goed gekoeld en zonder dat ik er erg in had heeft ze zomaar die angel verwijdert. Achteraf wel fijn dat ze dit heeft gedaan want het voelde meteen prettiger. Omdat ik toch wel een beetje "ziek" was ben ik verwend met zelfgemaakte (speciaal voor mij) yochurt/kwark ijsjes, ja daar wil ik me wel een beetje mee laten vertroetelen.

Vandaag weer op dezelfde plek gaan wandelen en ik was wel voorzichtig wat overigens niet nodig was want de bijen waren vertrokken misschien wel omdat baasje vorige keer zo met de riem in de rondte zwaaide om ze weg te jagen.

Kortom het was tot nu toe een lekkere zomer en dan lekker in de juiste zin van het woord, lekker spelen, lekker ravotten en lekker eten en soms een lekker stukje kip of vis van de BBQ, dat wel met hoge uitzondering want ze zeggen dat het niet zo goed is voor mij, nou ik geniet ervan en het is toch wel lekker hoor!!

 

Het voorjaar in onze tuin

Weekje Nijensleek in Drenthe

Ikke op zoek naar leuke spannende dingen
Ikke op zoek naar leuke spannende dingen

2016 een goed begin van het Nieuwe Jaar (van de hond woef woef)

 

Om te beginnen hoop ik dat alle honden van het land een heel leuk, sportief, vrolijk en gelukkig jaar tegemoet gaan, met leuke uitstapjes, lekker eten, koekjes en knabbeltjes in alle uitvoeringen.

 

Nou daar ben ik weer om mijn belevenissen van de eerste weken van het jaar met jullie te delen.

Als het weer het maar even toelaat zijn wij lekker buiten te vinden, meestal met mijn baasje maar ook vrouwtje neemt mij wel mee uit en samen gaan we ook op pad naar bos of heide. Het is wel eens erg koud en nat en dan zijn de uitjes wel iets korter en mijn zwempartijen schieten er ook wel bij in als het vriest. Maar zie ik iets wat op een plas lijkt ga ik toch snel even proberen of ik daar gebruik van kan maken, soms is het gewoon fris water maar met wat pech lig in zomaar in een modderpoel en zijn "ze" daar niet zo blij mee. Maar ja ik heb weer even genoten en het is dan toch al zo, met regelmaat komen we Reeën tegen en die wil ik graag van dichtbij bekijken maar dat lukt me nog steeds niet omdat ze wel erg snel zijn en ik niet kan voorspellen welke kant ze opgaan. Soms sluip ik in een boog om ze heen en dan plots rennen ze richting mijn baasje die dan heel erg blij is omdat hij ze dan wel van dichtbij kan zien. Nou ja dan is er toch altijd een van ons clubke blij, toch! Ben ondertussen wel klaar met groeien dus hoger dan 67cm zal ik niet worden en als ik zoveel mee mag  blijven lopen en fietsenrennen dan zal mijn gewicht ook wel constant blijven, zo ongeveer 28 kilo en dat is dan schoon op de weegschaal, dus zonder modder van de bossen of heide.  Binnen niet al te lange tijd zal het weer lekker zijn met een zonnetje en kunnen we weer "buiten leven" de tuin kunnen we dan zomer klaar maken en hopen dat er veel vogeltjes blijven komen want dat is altijd leuk om te zien als ze in de waterpoel rondhupsen. Baasje is nog snel een nieuwe mussenflat aan het maken zodat ze ook een huisje hebben. Wat zal het toch weer leuk worden als de zon er weer dagelijks is. Voor nu moet ik nog even geduld hebben en me binnen vermaken met mijn speeltjes en knabbels. Maar binnenkort kan ik me weer frank en vrij uitleven in de mooie natuur met mijn baasje, vrouwtje en vriendjes en vriendinnen.

    

Mijn eerste kennismaking met de Noordzee
Mijn eerste kennismaking met de Noordzee

De Zomer en wat er zo allemaal is gebeurd:

 

Het was een heerlijk mooie zomer met heel veel wandel en zwemdagen. Wat kan ik toch genieten van die leuke dingen in een hondenleven. Wij gaan wel eens naar een "Losloopbos met waterpartijen" in Chaam of naar een "Losloopgebied op de Regte Heide" echt genieten hoor. Daar zijn altijd wel andere honden waar ik dan lekker mee kan rennen en stoeien, ook een holletje uitgraven is leuk maar ik zoek altijd het verkeerde holletje uit, ben nog geen ander dier tegen gekomen waar ik mee kan spelen. Toch leven er in die holletjes dieren, dat kan ik ruiken, misschien maak ik nog wel eens kennis met een van de bewoners. Ook spannend was toen we vanaf de heide bijna terug bij de auto waren, zag een Eekhoorn en was die nog aan het volgen toen er zomaar twee Hertjes uit het maisveld kwamen rennen, de eerste liep snel het pad over en voor ik het in de gaten had kwam ik al in botsing met het tweede Hert. Dat was schrikken en niet alleen voor mij, ik zat nog na te denken wat er was gebeurd en het Hert "vloog" alweer terug het maisveld in, poeh poeh dat heb ik er goed afgebracht. Wat ik ook heb geleerd de afgelopen maanden is fietsenrennen, nee geen wielrennen maar baasje op de fiets en ik ernaast rennen, man man wat een toffe bezigheid. In het begin wou ik natuurlijk hollen maar dat mag niet, na wat oefenen draaf ik nu mooi naast de fiets en zelfs als ik andere honden zie dan draaf ik gewoon lekker mee zonder iets fout te doen. Baasje laat mij dan ook nog altijd ergens even los rennen in een bos, dan drinken we wat water en krijg ik wat lekkers daarna gaan we weer verder, een echt leuke invulling van de dag en super goed om mijn conditie op peil te houden.

Ben ook nog een paar dagen op vakantie geweest omdat hier in huis de boel geschilderd moest worden, het was gezellig daar, lekker spelen met andere honden en verwend worden door de verzorging, wat wil een hond nog meer?!

En dan de grootste ervaring van het jaar tot nu toe, mocht een dagje mee naar ZEE en dat is groot joh, dat water komt aanrollen wat eerst wel een beetje vreemd was want dat had ik nog nooit gezien. En dat rollende water maakt ook lawaai, maar het was geweldig. Het hele strand zat soms vol met Meeuwen (dat zijn vogels) die ik dan lekker ging aansporen om te vliegen, want daar zijn het vogels voor! Dus die dag was er op het hele strand in Vrouwenpolder geen meeuw meer te zien, die had ik allemaal aan het werk gezet. Heerlijk gedold op dat zware natte zand, daarna zijn we ergens op een terras gaan eten, nou ja vrouwtje, baasje en Maaike en Tijn. Daar kon ik even uitrusten en wat drinken en daarna zijn we weer door de duinen terug naar Valkenisse gegaan waar we gestart zijn vanmorgen, de dag afgesloten met wat drinken (ik water) en dan moet je wel lang in de auto zitten tot we weer thuis zijn, maar het was een geweldige dag. Hoop nog eens naar zee te gaan, kan ik weer hollen en de vogels aan het werk zetten. Ben deze zomer veel actief bezig geweest en heb wel een en ander bijgeleerd, soms moet baasje mij nog wel corrigeren maar ja daar ben ik dan ook nog een jonge hond voor. Kan toch echt nog niet altijd serieus en braaf zijn, dat zou saai zijn en hadden we niets om te lachen.

Dat was het wel zo'n beetje voor deze keer, mag niet mopperen ben al twee keer met baasje en vrouwtje op vakantie geweest en ik mag altijd mee als er leuke dingen gedaan worden. Dus ben nog steeds blij dat ik hier woon, leuke mensen, lekker eten en ik heb toffe vrienden hier in de buurt.

 

Woef woef en allemaal actief blijven,

Sepp

   

Sepp voor de eerste keer naar zee!

Heerlijk met Hutch in een modderbad
Heerlijk met Hutch in een modderbad

Up date 14 mei 2015:

 

Zoals ik al heb vermeld in mijn blogje vanmorgen blijven vrouwtje en baasje niet lang boos op mij en mocht ik in de middag alweer mee naar het bos waar we Hutch zouden ontmoeten. Die brachten een tijdelijke logeerhond mee. Zijn naam is Doessie en heeft 5 jaar op Aruba en 5 jaar op Curaçao gewoond waar hij heel de dag over witte stranden kon wandelen. Nou dat modderbad was dus ook niet echt zijn ding, maar Hutch en ik hebben ons kostelijk vermaakt en nu zijn we weer helemaal strak en knap!! Ook hebben we ons zo ongeveer uit de naad gerend, want wat er ook gebeurd ik laat me niet aftroeven door een Husky natuurlijk, al kan ik 's avonds geen waf meer zeggen ik ren gewoon door en kan Hutch wel bijhouden. Omdat we wel erg vies zijn (volgens de baasjes) mogen we ook nog mee naar Bankven waar we dan weer lekker kunnen zwemmen. Nou het is alles bij elkaar toch een heel leuke dag geworden ondanks de mopperpartij waar het vanmorgen mee begon. Vrouwtje had haar klikkastje weer bij dus zal ik er ook nog wat foto's bij plaatsen.

 

Woef en Modder ze maar aan,

Sepp  

 

 

Op zoek naar spannende dingen
Op zoek naar spannende dingen14 Mei 2015:

 

Daar ben ik weer met wat "nieuws" van mijn persoontje, niet echt veel te melden maar vooruit. Mijn gewicht blijft constant weeg nu al een tijdje 27.8kg en ik kan eten wat en hoeveel ik wil mijn gewicht blijft goed, dat komt omdat ik altijd druk bezig ben met rennen, hollen, zwemmen en samen met baasje fietsen.

Soms doe ik nog wel eens iets wat eigenlijk niet mag, zo ook vandaag weer, kan er echt niets aan doen maar het is zo leuk om ondeugend te zijn!!!! Tot eergisteren heeft er rond de tuin een afrastering van gaas gestaan omdat ik anders de nieuw aangelegde tuin zou slopen (wat zeker ook zou zijn gebeurd ben ik bang). Baasje en vrouwtje denken/hopen  dat ik nu wel zo slim ben dat ik weet wat wel en niet mag dus de gaas is verwijdert en hier en daar hebben ze wat nieuwe planten gezet. Kon me vanochtend niet inhouden, baasje met de racefiets op pad vrouwtje aan het opruimen (wat ik vies heb gemaakt) en ondertussen zat ik braaf op de veranda, tot zover niets aan de hand. Valt mijn oog zomaar op de verse aanplant in een border en voor ik het wist was ik al aan het graven en meteen een stuk of 3 planten op de pad gezet met een hele hoop zand erbij dus ik had een aantal kuilen gemaakt. Pffh komt vrouwtje buiten en t'ja toen kreeg ik natuurlijk op mijn falie en moest ik voor straf op mijn plaats en daar ook blijven liggen. Geen lieve knuffel of wat lekkere knabbeltje, ben bang dat ik het voor heel deze extra zondag helemaal verprutst heb en ik had nog wel gehoopt dat wij vanmiddag naar de bossen zouden gaan, wacht nu maar braaf af.

Zal eens proberen om ze wijs te maken dat mijn remblokjes misschien versleten zijn en dat ik daarom soms zo ondeugend ben.

Verder is het natuurlijk nog steeds leuk hier hoor, als ik braaf ben heb ik een leven als een prins maar soms is dat nog moeilijk voor mij. Uiteindelijk ben ik ook nog maar een jonge puberende gezellige mooie hond, dus snap niet dat ze om deze dingen soms even boos op mij zijn. Maar ik weet wel dat voor de dag om is ik weer gewoon geknuffeld zal worden en voorzien van lekker eten en soms wat extra knabbeltjes, dus niks aan de hand.

Tot zover maar weer, als er weer iets leuks (of zo) gebeurd meld ik me meteen.

 

Woef en tuinier ze maar weer,

Sepp

 

Lekker dollen met baasje in de bossen
Lekker dollen met baasje in de bossen

Maart 2015:

 

De lente komt eraan!!!

 

Nou de maand begon heel erg speciaal, we zijn voor een paar dagen naar De Veluwe gegaan omdat vrouwtje jarig was en ze geen zin in een feestje had!! Nou ik vond dit een super idee want zo kon ik heerlijk door de bossen en over de heide "crossen". Wij logeerden in De Boshut en hebben het vreselijk naar de zin gehad, ook Grace was weer mee dus dat was reuze gezellig zo samen. Met het weer hebben we echt geboft, heerlijk elke dag buiten in het zonnetje, in de vroege ochtend was het nog wel koud en alles wit door de vorst maar daardoor supermooi. Iedere dag een fikse wandeltocht door de bossen en over de heide, het was weer helemaal een "honden vakantie" waar ik met plezier op terug kijk.

Vrouwtje heeft een nieuw klikkastje gehad, je weet wel waar ze plaatjes mee kan schieten, nou moet ik natuurlijk weer te pas en te onpas mooi gaan zitten wezen voor "alweer" een leuke foto. Doe maar gewoon mee dan kan ik weer het snelst met mijn eigen ding verder en zijn wij allemaal tevreden.

Ja de tijd van zonneschijn en lekker buiten dollen komt er weer aan, verheug mij er al op want er is niet leukers dan buiten spelen. Ben net weer met het baasje gaan fietsen en even in de bossen gestopt voor een "los loop partijtje" toen weer aan de riem verder langs de fiets, heerlijk heb weer veel energie verbruikt, maar dan smaakt straks mijn avondmaal weer dubbel zo lekker. Woon nu al iets meer dan een jaar hier bij baasje en vrouwtje en ik heb er geen spijt van dat ze voor mij gekozen hebben, woon hier prima en samen hebben wij veel lol in het leven. Met mijn vrienden en vriendinnen kan ik regelmatig door de bossen rennen en zwemmen in de Vennen die wij onderweg tegenkomen dus mij hoor je nog steeds niet klagen, heb een heerlijk bruin hondenleven hier en ik teken graag bij voor nog zeker 15 jaar hier!!

 

Woef maar weer en tot ziens allemaal,

Sepp

Kijk uit naar beter weer en wat er langskomt.
Kijk uit naar beter weer en wat er langskomt.Februari 2015:

 

Veel nieuws is er niet te melden, maar zal jullie wel even bijkletsen hoor.

Op mijn verjaardag heb ik diverse felicitaties ontvangen waarvoor mijn hartelijk woef natuurlijk, echt leuk. Deze dag was thuis ook wel feestelijk, extra lekker ontbijtje en koffiepauze met extra koekkies. 's Middags zijn we naar de bossen gegaan waar ik me weer heerlijk kon uitleven, baasje en vrouwtje hadden het heel koud maar ik had nergens last van, maar ja ik ben ook een stoere bink! 's Avonds stond er Zalm op het menu, yammie!! Toen werd het Carnaval, wat dat dan ook mag zijn mijn ding is het niet. Iedereen doet gek en als ik dan eens gek doe schrikt iedereen, nou wij zijn weer heerlijk de natuur in gegaan veel beter voor de gezondheid en de conditie. Vandaag, de 27ste ben ik voor de eerste keer met de fiets op pad gegaan, nee niet zelf fietsen natuurlijk maar naast de fiets van baasje gerend, geweldig wat een belevenis heb er echt van genoten. Onderweg nog even in de bossen mogen rennen, nou dat "fietsen" hoop ik nog wel meer te mogen doen. Hier kan ik mijn conditie mee opbouwen en als er dan volgende winter veel sneeuw is kan ik samen met Hutch voor de slee rennen, lijkt me ook super om te doen. Maar nu moet het eerst lente worden zeggen ze en dan de zomer, ik wacht gewoon af wat er komt en geniet lekker van elke dag en ieder uitstapje.

 

Woef weer en tot de volgende keer,

Sepp  

 

Een Kerstkiekje vanuit Nijensleek
Een Kerstkiekje vanuit Nijensleek

 

 Hallo allemaal,

 

Vanaf hier wil ik iedereen

een heel fijn, vrolijk en enthousiast 2015 wensen!!

 

Woef en tot snel,

Sepp

 

Ons "KERST STALLEKE" in Nijensleek
Ons "KERST STALLEKE" in Nijensleek

 

December 2014:

 

De laatste maanden van het jaar 2014 zijn snel voorbij gevlogen. Tussen al het geklus door kwam de Sint in het land aan, gevolgd door de Kerstman.

Ondertussen ging hier van alles gebeuren waar ik een beetje nerveus van werd want ik dacht, o jeeh nou moet ik weer “op vakantie” in Udenhout tussen al die andere honden waar ik maar een paar keer per dag mee mag spelen.

Maar tot mijn verbazing mocht ik mee OP VAKANTIE!!!

Wat was ik blij, voor het eerst een lange rit in de auto want we zijn helemaal naar Drenthe gereden net op de grens met Overijsel in het dorpje Nijensleek. We hadden een hartstikke leuke woning met aan de achterkant een mooi bos en een heide, wat wil een actieve hond nog meer!?

Bij “onze buren” wonen 2 grote Berner Sennen honden, bijna net zo lief als ik, ook heel knap maar niet zo actief maar ja ze zijn ook niet meer zo jong als ik.

Het was een super week, elke dag heerlijk dollen in de bossen en over de heide met  overal mooie vennetjes waar ik heerlijk in kan spetteren, wat een topvakantie.

De Reeën kwamen langs “ons huis” gedarteld en ook tijdens de wandelingen lopen die grote dieren door de bossen, dat is echt geweldig hoor!!

De dag begint met rustig opstaan, lekker eten wat leuks gaan doen (dus naar buiten) dan weer heerlijk in ons huis koffiepauze met iets lekkers, lunchen en einde van de middag nog eens op pad voor een grote wandeling en daarna een rustige avond met leuke kerstverlichting en heel veel kaarsjes aan.

Nou ik heb wel ontdekt dat vakantie erg leuk kan zijn als ik met baasje, vrouwtje en Molle op pad mag, zeker voor herhaling vatbaar.

Maandag voor Oudjaar zijn we weer naar huis gegaan, dus ik heb de eerste sneeuw gemist want die hebben wij niet gehad in het buurdorp van Oliebol City.

De laatste dag van het jaar hebben wij heerlijk rustig “gevierd” en om middernacht hebben wij samen naar de lucht gekeken waar allemaal lichtjes de lucht in vlogen, het was erg mooi moet ik zeggen.

 

 Woefie New Year!!!

Sepp

 


Samen met mijn nieuwe vriend Mark
Samen met mijn nieuwe vriend Mark20 oktober 2014:

 

Ja het is al heel lang geleden dat er wat nieuws van mij is verschenen, maar baasje en vrouwtje zijn boven aan het rommelen met verf, behang en meer van die dingen. Wij gaan natuurlijk wel veel wandelen maar van foto's maken komt niet zo veel deze weken.

 

Mijn gewicht was op 16 oktober 27.6kg en mijn schofthoogte is al geklommen tot 65cm, dus ik ben al een flinke kerel aan het worden.

 

Dan nu de leukste dag van de voorbije periode, de laatste zondag van september was er eentje uit een avonturenboek, je wilt het niet weten, deze dag zal ik nooit vergeten en ik heb er nieuwe vriendjes aan over gehouden!

De dag is als volgt gegaan: 's Morgens zijn baasje en vrouwtje, na mijn ochtendwandeling, met de auto op pad gegaan voor de Wielerclub en ik ben lekker thuis gebleven luilakken op de bank. Met de lunch waren ze weer thuis en na de wandeling zijn wij richting Riel gegaan.

Waar we hartelijk werden ontvangen door Maria en Mark, even later kwamen Elly en Ad er ook nog gezellig bij, daar hebben ze een heerlijke grote tuin waar ik ongecontroleerd kon ravotten.

Als verrassing gingen we met z'n allen een wandeling maken door het Riels Laag, dat is een mooi natuurgebied met heide en heerlijk fris water! Plons plons wat een waterpret weer!! Na ongeveer 1½ uur gelopen te hebben door de natuur en over de heide met regelmatig een sprong in een vennetje waren we weer bij Mark en Maria in hun geweldige tuin. 

Toen kwam als verrassing de BBQ in actie, er was voor mij al wel een maaltijd klaar gemaakt maar wat daar lag te sudderen had mijn volledige aandacht, mijn snuffelneus kwam goed van pas. Baasje en vrouwtje maakte duidelijk dat ik mijn eigen eten had en dus niet van al dat lekkers mocht smullen, maar Mark is echt mijn vriend EN de baas van de BBQ dus lekker geroosterd vlees kwam zomaar in mijn bekje terecht.

Oh Mark ik kan je wel opeten zo goed als je het voor mij hebt opgenomen die zondag, telkens iets voor jou en ook een stukje voor mij van worst, biefstuk, kip en alles waar jij ook zo lekker van geniet. Toetje, heb nog nooit van een toetje gehoord en wat denk je, mocht ik toch zomaar samen met Mark zijn IJsje opeten, wat een kerel is dat zeg. Wat ook zo leuk is, hij is brandweerman en die maken allemaal graag fik dus de buitenkachel vlamde en de BBQ deed zijn best, wat een dag, wat een dag. Denk dat ik later ook brandweerman ga worden, lekker eten en met vuur spelen, lijkt me wel wat. Het was al donker en we zaten nog steeds heerlijk buiten met z'n allen, tot vermaak van iedereen heeft Mark mij ook nog van licht voorzien. Ja van al dat "vreemde eten" voor mij was ik wel een beetje hyper geworden en ze hebben mij zover gekregen dat ik boven op de tafel stond. Het was wel geen striptease natuurlijk maar achteraf was dat toch wel een beetje TE, och ze kennen mij toch niet in Riel. Maar iedereen heeft genoten van een zonnige zondag en elkaars gezelschap, hoop als er volgende keer weer eens iets gepland gaat worden dat ik ook weer van de partij mag zijn. Verder zijn baasje en vrouwtje lekker druk bezig geweest en hebben ze toch ook veel aandacht en tijd aan mij besteed, dus ook nu mag ik weer niet mopperen.

 

Tot volgende keer maar weer en Woef,

Sepp (de lekkerbek hihi)

 

 

Op weg naar huis na een fijne wandeling
Op weg naar huis na een fijne wandeling

6 September 2014:

 

Hoi lieve vrienden,

 

Na een lange tijd ben ik er weer met wat nieuws uit mijn toffe hondenleven. Ben natuurlijk weer aangekomen, mijn gewicht was gisteren 25.6 kilo schoon op de weegschaal, vrouwtje heeft net gemeten en mijn schofthoogte is ongeveer 62 cm. Baasje en vrouwtje zijn nog steeds druk met mijn opvoeding bezig, weet niet of het allemaal lukt zoals ze het graag hebben maar mij hoor je niet klagen. Met regelmaat een lekkere lange wandeling soms alleen in de bossen dan weer eens met water waar ik heerlijk in kan zwemmen en genieten van het spel met stokken ophalen. Ook de "training momenten" gaan goed en het baasje is tevreden en ik moet zeggen dat het trainen nog steeds een leuk deel van de dag is.  

 

Afgelopen week ben ik weer eens heerlijk samen met "mijn meisje" Mo gaan zwemmen, nou het was een dolle boel met ons. Waterpret van de bovenste (duik)plank, ik ben ook al aan het trainen met duiken, soms denkt baasje dat ik niet meer boven kom. Maar na een tijdje heb ik lucht nodig en kom ik met veel bombarie weer boven, ze vinden mij tijdens het duiken op een Otter lijken, dan denk ik maar dat ik ook zo elegant kan duiken!! Mo geniet ook volop van de zwempartijen, waar ze voorheen even "de kat" uit de boom moest kijken komt ze nu helemaal los en hebben we samen de grootste lol in en rond het water. Wat ons betreft mag die pret best een tijd duren, maar ja na een klein uurtje moeten we weer mee naar huis. Dat is best nog een fikse wandeling dus is het wel goed dat ze mij mee nemen want bij thuiskomst ben ik totaal uitgeteld en kan ik na wat eten en heel veel drinken heerlijk slapen en uitrusten op de veranda.

 

Dan ben ik ook nog een keertje bij mijn vriend Hutch gaan spelen, dat was al even geleden maar we hebben lekker stoer jongens spelletjes gedaan. Ook wel weer eens leuk zo'n wilde stoeipartij. Ben al hoger dan Hutch en ook zwaarder, maar dat is niet erg hoor hij heeft een ander figuur dan ik en zal ook niet zo hoog worden maar hij is nog steeds wel stoer hoor. Hij is meer een werkhond en ik een jachthond dus Hutch kan goed en snel rennen en ik kan goed snuffelen en zoeken, ieder zijn ding. Maar ook dat was weer een leuke belevenis zo samen met mijn beste vriend ravotten. Uiteindelijk zijn we alle twee helemaal uitgeteld onder de fruitbomen beland waar we languit wat tot rust zijn gekomen, dat lukt niet zo goed want een van ons begint steeds opnieuw weer met uitdagen en dan moeten we weer stoeien.

 

Tot zover mijn belevenissen van de voorbije weken.

 

Woef woef en een poot,

Sepp

 

 

Lekker luieren samen met baasje
Lekker luieren samen met baasje


Lazy Sunday afternoon:

 

Op een druiligere zondag begin augustus was mijn baasje in de vroege ochtend op pad gegaan met zijn fiets om een kilometer of 140 weg te trappen samen met de leden van de fietsclub.

Na het ontbijt zijn vrouwtje en ik gaan wandelen en heb ik me heerlijk in het veld uit kunnen leven, maar toen werd het middag en baasje en ik waren best moe van de geleverde prestaties van ons allebei.

Dus zijn wij heerlijk op de bank gaan liggen rusten, pfffh zalig!! Buiten was het toch alleen maar regen.

 

Tot onze verbazing heeft vrouwtje daar een foto van gemaakt en opgestuurd naar het plaatselijke weekblad. Wat denk je wint ze daar een prijs mee, een bon van de plaatselijke Discus dierenwinkel.

Heb ik lekker een Hertengewei van de bon gekregen, kan ik lekker op kauwen!!!

 

Ikke en het Baasje, ja ja hond voorop!!
Ikke en het Baasje, ja ja hond voorop!!

2 augustus 2014:

 

Hoi allemaal,

 

Daar ben ik weer even, met weinig nieuws dat wel, maar wil toch even laten weten dat ik ondertussen 23 kilo weeg. Verder is er niet zo heel veel gebeurd, ja dat het tropische temperaturen zijn hier in de tuin, maar dat zal bij jullie in de tuin ook wel zo zijn. Door die hitte zijn de wandelingen een beetje rustiger dan normaal, ben wel een aantal keren gaan zwemmen in de duikplas bij De Hoge Wal. Lekker verfrissend en leuk natuurlijk, er zwemmen daar heel veel Eenden en Zwanen rond, kan ze niet vangen dus ga ik maar lekker achter ze aan zwemmen.

 

Heb donderdag wel een stunt uitgehaald, vrouwtje kwam thuis met een doosje boodschappen ik begroet haar dol enthousiast en spring tegen haar op, vrouwtje blijft op de been maar het doosje valt op de grond, natuurlijk ondersteboven. Dus 10 eieren, een zak tomaten, een bak kwark en nog wat dingen over de vloer. In de doos 3 eieren kapot, lekker kon ik meteen sloeberen, de tomaten zagen er in eerste instantie nog goed uit maar voor de dag om was hadden we al een stuk of 5 tomaten die meteen verorberd moesten worden, alles bij elkaar niet zo'n beste beurt dus. 

 

Met Mo kan ik momenteel niet op stap, ze heeft last van bepaalde vrouwendingen en daar mag ik beslist niet bij zijn. Wat een onzin als ze het goed uitleggen kan ik toch altijd zelf beslissen of ik daar bij wil zijn, toch!!

 

Hier in de tuin is het lekker met dit weer, af en toe binnen en dan weer naar buiten om even te spelen. Het vrouwtje zorgt wel dat ik plezier in de zomer blijf houden, ze heeft ijsklontjes gemaakt van kwark met karnemelk, nou die zijn lekker EN verfrissend, ik ben een echte bofkont maar dat had ik al eens gezegd. Het is erg druk in de tuin, er vliegen wel 30 vogeltjes heel de dag rond, we hebben ook een muisje rond huppelen en er zijn van die vervelende vliegen die rond mijn hoofd zoemen. Nou probeer ik die wel te vangen maar tot op heden is het nog niet gelukt, de vogeltjes wil ik niet vangen, de muis ziet er wel lief uit maar die vreselijke vliegen, bah bah. Door die verveeloren kan ik niet rustig mijn dutje doen buiten en dat is zo heerlijk als het een klein beetje waait. 

Hoop dat het nog lang zomers weer blijft zodat ik veel buiten van de tuin kan genieten, af en toe gaan zwemmen, dan weer eens een wandeling door de bossen, mag niet mopperen. Volgens mij heb ik een echt "Bruin Hondenleven" hihi.

 

Een vette woef voor jullie,

Sepp

 

   

Bij de "fruitboer" in de tuin
Bij de "fruitboer" in de tuin

16 juli 2014:

 

Daar ben ik weer even, wat ik toch allemaal heb mee gemaakt deze week EN we zijn pas op woensdag!!

 

Dinsdagavond zijn we gezellig naar de bossen geweest, zie ik naast de bosrand een hele grote hoop strootjes en stokjes (of zo iets), ik ben nog al nieuwsgierig uitgevallen dus ik steek mijn neus erin. Wat denk je, is het een hele hoop gevuld met bijtende vervelende beestjes, dus ik ben snel op de pad in het gras gaan rollen zodat mijn neus en snuit enigzins weer normaal aanvoelt. Zeggen ze later pas tegen mij dat ik nooit mijn neus in een mierenhoop moet steken en zeker niet met grote rode bosmieren, t'ja dat weet ik toch nog niet allemaal.

 

Woensdag was het in de ochtend al anders dus ik was benieuwd wat er ging gebeuren. Nou wij zijn naar Tricht gereden om daar heerlijk te gaan wandelen tussen de fruitbomen de mooie natuur en De Linge door. Al vanaf het begin zag ik dat water wel zitten maar ik mocht niet overal los rennen, uiteindelijk is het toch gelukt hoor om in De Linge te duiken. Onderweg langs een sloot had ik een eend opgejaagd die onmiddelijk het luchtruim koos, dus ik zet een sprint in over een klaverveld om de "buit" te volgen, heeft de boer de ondergrond niet vlak gereden voor het inzaaien en vlieg ik zo een kuil in, over de kop met vier poten de lucht in. Veel gelach langs de kant maar ik laat me niet kennen en zet het weer op een hollen tot ik in het volgende gat duikel. Nou de eend was allang gevlogen dus ben ik maar weer terug gegaan naar het baasje. Op de terugweg tijdens een rustpauze aan het water mocht ik even ronddollen als ik zou luisteren, ik heb geluisterd naar "de roep van het water" en ben lekker de rivier in geplonst. Het was heerlijk verfrissend en hartstikke tof om daar lekker rond te spetteren. Na een heerlijke wandeling, waar ik natuurlijk veel meer kilometers heb gemaakt als baasje en vrouwtje, en die lekkere zwempartij ben ik heerlijk achter in de auto gaan liggen en ben promt in slaap gevallen tot we 3 kwartier later weer thuis voor ons huisje staan. Het was een heerlijke dag, die wil ik nog wel meer. 

 

Geniet verder en Woef,

Sepp

 

Al springend door het suikerbietenveld
Al springend door het suikerbietenveld

13 juli 2014:

 

De huidige stand van mijn persoonlijke gegevens: gewicht 20,5kg en een schofthoogte van 58cm. de flossen aan mijn benen en staart zijn zo lang dat ze al een beetje losjes beginnen te wapperen, de meeste tanden zijn al gewisseld en hebben plaats gemaakt voor een oogverblindend gebit. Kortom ben al een echte mooie kerel aan het worden, echt mooi al zeg ik het zelf!!

 

In mijn vorige bericht maakte ik melding dat trappen klimmen niet zo nodig was, helemaal per ongeluk ben ik naar boven "gelopen" en toen kwam het probleem, naar beneden gaat nog steeds niet! Snap echt nog niet hoe dat moet dus moet het baasje mij naar beneden dragen. Voel me dan echt opgelaten, of ik nog een baby ben zeg! Als ik eens een keertje wat tijd over heb zal ik eens gaan oefenen, want dat dragen staat wel erg stom hoor.

 

Natuurlijk ben ik nog met Mo naar Het Bankven geweest en we hebben nog steeds dolle pret dan. Soms ga ik met het baasje naar de bossen en dan komen wij (geheel onverwacht voor mij) bij Bankven uit en is er een extra zwemmoment, lekker stokken ophalen, heerlijk. 

Ook met de auto gaan we regelmatig naar andere bossen waar het ook leuk en spannend is, daar is wel geen ven maar als het heeft geregend zijn daar genoeg modderpoelen waar ik in kan rollen. Mijn baasjes vinden dat geen goed plan van mij maar ik voel mij er heerlijk bij, lekker dabberen dat is goed voor mijn huid en haar, bij de schoonheidssalon geven ze er grof geld voor en ik heb het gratis. Mooi meegenomen dus. 

 

Woef woef en tot ziens,

Sepp

 

 

Onze eerste date!
Onze eerste date!

 

9 juni 2014:

 

Big News!!!! Ik heb een vriendin, ze heet Mo en is een Golden Retriever. Kei leuke dame, we zijn al samen gaan wandelen en zwemmen!!

 

Maar eerst even de voorbije weken doornemen. Eigenlijk gaat alles zijn gangetje met mij, weeg ondertussen 16kg. en mijn schofthoogte is ongeveer 52cm. Verder groei ik netjes volgens het boekje, ben ook bezig met het wisselen van mijn melktandjes tegen mooie stevige "grote honden tanden".

Ja verder leer ik natuurlijk elke dag toch weer wat nieuws, alleen trap klimmen hier in huis is me nog niet duidelijk. Als ik met de baasjes naar het winkelcentrum loop kan ik de trapjes daar gewoon op en af, maar thuis kan ik erdoor kijken en dat is wel raar. Misschien ga ik dat nog wel eens leren op onze eigen trap, maar echt belangrijk is dat nu ook weer niet.

 

We genieten dagelijks van het zomerse weer en meestal gaan we 's avonda na het eten met de auto naar de bossen waar ik dan lekker kan genieten van de natuur en heerlijk rennen. Dat is nog steeds een van de hoogtepunten van de dag.

Verder is het heerlijk thuis in de tuin en onder de veranda, baasje steekt regelmatig de BBQ aan, dat ruikt dan heerlijk maar helaas is dat niet voor mij. Maar over het eten heb ik nog steeds niet te klagen, elke dag iets anders en lekkers, speciaal voor mij dat dan weer wel, dus baasje BBQ en ik ook mijn eigen maaltijd!!

 

Dan mijn vriendin: ze hadden al wel gezegd dat Mo in Goirle zou komen wonen, helemaal vanuit Noord Holland, maar daar moest ik dan toch nog even op wachten. Maar het was de moeite waard hoor, ze is een echte mooie blonde diva!!! Vandaag eerst kennis gaan maken en daarna zijn we samen (wel onder toezicht van de baasjes) naar het Bankven gelopen om samen te spelen en zwemmen. Voor we daar kwamen is Mo eerst door een beetje vieze sloot gaan dokkelen, ik kon natuurlijk niet achterblijven en ben even later in een mooie modderpoel gaan liggen. Dan was het dus ook de moeite om samen in het Bankven te springen, konden wij ons gezellig opfrissen zodat we weer toonbaar waren. En ondertussen genieten van elkaars gezelschap zo samen in dat grote ven, het was een geweldige eerste date!! Hoop dat ze mijn vriendin wil blijven en dat we samen nog veel leuke avonturen kunnen beleven.

 

Woef maar weer en tot de volgende keer,

Sepp

 

Lekker nieuw tuinstoeltje!
Lekker nieuw tuinstoeltje!

7 Mei 2014:

 

Eindelijk weer eens tijd om wat nieuws op mijn site te plaatsen. Ja de laatste weken was het zo'n lekker weer dat ik veel tijd buiten heb doorgebracht, samen met het baasje en vrouwtje naar de bossen en een keer naar het Bankven om te zwemmen. Verder heerlijke wandelingen gemaakt en regelmatig met een stel leuke vrienden op het veld gerend en gesprongen, dat is altijd leuk met zoveel honden bij elkaar. Sommigen zijn wel erg groot voor mij maar ik laat me niet kennen en ren gewoon mee, tot mijn tong op mijn pootjes hangt en ik soms van vermoeidheid over mijn eigen pootjes struikel!!! Maar dan neemt mijn baasje of vrouwtje mij mee naar huis zodat ik kan uitrusten van de inspanningen. Even een grappig voorval melden, baasje en ik waren bij het speelveld en daar was een andere hond met zijn baasje, nou die meneer wist niet veel van hondenrassen want hij vraagt aan mijn baasje of mijn oren niet veel te lang zijn, nou vraag ik je zeg!!!!

 

Verder ben ik weer wat zwaarder en groter geworden maar dat heb ik niet onthouden omdat die gegevens telkens anders zijn, ik wacht wel tot ik klaar ben met groeien en dat gewicht en die hoogte probeer ik dan wel te onthouden.

 

De training, door mijn baasje, verloopt ook prima en levert regelmatig (dus dagelijks) extra knabbeltjes op in de vorm van: koekjes, worstjes, knabbeltjes van gedroogde kip en nog veel meer lekkere dingen. De avondmaaltijd is ook altijd overheerlijk, mijn vrouwtje maakt graag lekkere dingen klaar en dat doet ze ook voor mij. Dagelijks vlees of vis met groenten en rijst, pasta, aardappel of lekker krokant brood, ben nog steeds erg blij dat ik hier woon. Gisteren kreeg ik een ei, ik dacht dat het een raar balletje was en toen het begon te rollen wou ik het stoppen met mijn poot, nou het was meteen gedaan met de pret. Heel mijn poot vol met ei en mijn lange flappers, heb het ei en schaal maar opgegeten zodat het niet verder weg kon lopen, want het was wel lekker. Wat wel heel erg grappig was, mijn baasje dacht er een spectaculair filmpje van te maken, maar voor de camera goed en wel liep was het ei al verdwenen hihi.

 

Heb sinds kort ontdekt dat de leren bank die in huis staat heerlijk zit/ligt maar helaas is die niet voor mij zeggen ze. Dat heeft weer wel tot gevolg dat ik nu nog een extra lekker kussen binnen heb liggen, eigenlijk verwennen mijn baasjes mij wel en dat doen ze ook nog als ik soms niet zo goed luister, ik ben een echte bofkont!

 

 

 

Heb hier een leven als een prins!
Heb hier een leven als een prins!

22 April 2014:

 

Vandaag ben ik samen met het vrouwtje en een leuke (ex)collega van haar gaan wandelen in het natuurgebied De Vosreyt. Nou kom ik daar elke dag al wel eens en zie dan een grote sloot met water dat onder de akkers uitkomt, maar ik ben daar nog nooit in geweest natuurlijk. Omdat ik vandaag de stoere bink uit wou hangen ben ik er op de terugweg spontaan in gesprongen, vrouwtje en Ilse roepen dat ik eruit moest komen. T'ja dat denk je toch niet, zit ik er net in en dan alweer op de kant dat kan nog wel even wachten denk ik en begin lekker door de sloot heen en weer te rennen. Eindelijk was ik dan op het droge en de geur was niet zo aangenaam moet ik eerlijk toegeven, maar dat heb ik niet laten merken. Toen we weer thuis waren was ik eigenlijk wel blij dat het baasje mij in de douche heeft gezet en lekker gewassen zodat ik weer fris en fruitig voor de dag kan komen.

 

Verder ben ik afgelopen vrijdag weer bij de dokter geweest en heb daar de laatste spuitjes gekregen die ik als pup nodig heb inclusief tegen kennelhoest, dat was niet leuk want die ging via mijn neus. Maar de dokter was deze keer een lieve vrouw die kwistig met lekkere brokjes aan het strooien was dus dat vervelende gevoel was weer snel weg. Met alles zit ik goed op schema en groei nog steeds een kilo per week, mijn hoogte is zo ongeveer 42cm nu, maar omdat ik niet goed stil stond is dat maar bij benadering. Hoef pas over een jaar weer terug te komen voor mijn jaarlijkse spuit, maar wij hebben beloofd dat we regelmatig even binnen lopen om gebruik te maken van de grote weegschaal daar, ik wil dat wel graag want daar krijg ik altijd lekkere knabbeltjes.

 

Zaterdag heb ik mijn baasje geholpen met klussen in de tuin, dat doe ik wel graag maar soms gebruikt hij iets wat ik nog niet ken dus dan moet ik dat eerst onderzoeken. Wij hebben hard gewerkt de hele middag zodat we met de Paasdagen lekker konden genieten van onze vrije dagen! Tweede Paasdag kwam Molle op bezoek en we hebben heerlijk buiten onder de veranda genoten van een fijne middag, wat later begon het een beetje fris te worden en heeft mijn baasje een vuurtje gestookt. Ik kwam een beetje te dicht bij de kachel en heb wat haren van mijn flaporen geschroeit en verder heb ik bij de tweede kennismaking met de kachel met wenkbrauwen een beetje ingekort. Denk dat ik volgende keer gewoon rustig naar de vlammen zal kijken, want voor ik het weet sta ik helemaal in de fik en dat wil ik niet. 

 

Woef maar weer,

Sepp

 

 

15 april 2014:

 

Vorige week vrijdag zijn mijn baasjes samen met de "vriendenclub" (hoe komen die aan een hele club?!) een lang weekend gaan genieten van de frisse wind aan zee in Noord Holland. Dat was vorig jaar al besproken, dus het gevolg was dat ik ook kon gaan logeren bij mijn vriend Hutch, dat was heel erg leuk en ik heb genoten van het spelen met die grote stoere vriend van mij.

Voor de baasjes van Hutch en de twee lieve meisjes die daar rondlopen samen met hun vriendjes was het wel druk want wij weten van geen ophouden, het spel is pas over als ze ons in de bench stoppen. Dat vind ik totaal niet erg want dan kan ik tenminste even uitrusten en een dutje doen, anders zal ik nooit zo groot als Hutch worden en dat is wel mijn streven en als het kan nog groter. Bij Hutch op de boerderij is het erg leuk en spannend want daar hebben ze ook een paar poezen en drie paarden, wat zijn die groot zeg. Eerlijk gezegd ben ik daar nu nog wel een beetje bang van maar Hutch zegt dat ze erg lief zijn, maar dat zal ik dan later nog wel eens gaan bekijken. Maandag tegen de avond kwamen mijn baasjes mij weer halen, dat was weer een heel weerzien en tegelijk ook een afscheid van een leuk weekend bij Hutch en zijn familie.

Hutch ik kom snel een keer terug of jij komt hier een keer spelen, dat spreken wij dan nog wel eens af, het was erg tof bij jullie. 

 

Als verrassing zijn wij vanmiddag voor de eerste keer in de bossen gaan lopen, wat is het mooi daar en die bomen zijn zo groot! Er loopt ook een riviertje door de bossen, mijn baasjes leren mij op commando's van een speciaal fluitje te reageren maar in de bossen fluiten zoveel vogels dat het fluitje mij soms ontgaat. Dat is niet zo erg want ik moet dit nog goed onder de knie zien te krijgen, kijk als ik een "koekje" ruik kom ik toch wel natuurlijk! Het was een reuze leuke middag en ik ben weer een ervaring rijker, alles bij elkaar denk ik wel dat het straks (als ik groot ben) allemaal kei tof zal worden zodat ik overal plezier aan kan beleven samen met mijn baasjes.

 

Woef,

Sepp

 

 

 

9 april 2014:

 

Morgen is het 11 weken geleden dat ik geboren ben, even de stand van mijn zaken.

Weeg nu 8 kilo, ben ± 35cm hoog (bij mijn schouders) heb al een aantal spuiten gekregen en mag volgende week weer naar ome dokter voor de volgende prik. Ben best stoer want die spuiten stelt allemaal niet zoveel voor en daar krijg ik dan weer lekkere brokjes als ik braaf ben. Ze kijken daar wel telkens in mijn mond naar de tanden en zo, daar ben ik niet zo van gecharmeerd dus klap ik mijn mond onverwacht dicht en zit ome dokter er tussen met zijn vinger, lekker puh!

Mijn baasjes willen mij dagelijks borstelen maar ik speel liever met dat ding, ben zo al mooi genoeg en dat opsmukken is meer voor de dames.

Als wij gaan wandelen in het buitengebied mag ik al los rondhollen en dat is echt gaaf, lekker de wind door mijn flaporen daar geniet ik van. Mijn baasjes hebben ook altijd wat lekkere brokjes bij, dus als ze roepen dan kom ik snel, krijg dan iets te knabbelen. Het is altijd gezellig buiten en als ik dan thuis kom wat eten en drinken en natuurlijk een dutje, indien mogelijk lekker buiten onder de veranda. Kan ik ondertussen naar de vogels, de planten en bomen kijken in de tuin.